Croquetes gregues de carbassó

Croquetes gregues de carbassó (Pep Salsetes)

croquetaAquesta elaboració d’origen grec, es fa ofegant o bullint carbassons pelats i tallats petits lleugerament salats i en una cassola o olla que tapi bé.

Quan són cuits i tous els deixem escórrer un parell d’hores. Piquem ceba tendra ben petita, per cada dos carbassons una ceba sencera amb cua i tot, i hi afegim menta fresca picada i un ou sencer. Ho barregem tot espessint-ho amb pa ratllat per tal que agafi cos i ho deixem reposar. De pa ratllat no n’hi posem massa ja que al cap d’una estona creix, cal anar-li afegint fins que ens quedi la consistència adequada, espès però no massa.

croquetesAconseguit el punt formem petites boles de la massa amb l’ajut d’unes culleres, fent forma de croqueta, i les passem per pa ratllat. Si hagués quedat la massa molt espessa es pot passar prèviament per ou batut abans de passar-la per pa ratllat.

Llavors les fregim en oli abundant i un cop rosses per les dues cares les deixem sobre uns tovallons de paper.

Les podem menjar fredes o calentes, de les dues maneres són bones.