Durada: Cap de setmana
Març: Dissabte 11 i diumenge 12
Durant un intensiu de cap de setmana descobrirem la Permacultura, la seva filosofia i manifestació pràctica, posant especial èmfasi en l'enfocament hortícola, i veurem com es poden aplicar els seus principis i tècniques al nostre propi entorn i les pautes fonamentals per a un bon disseny permacultural. Tot això ho farem a la finca Phoenicurus, on es treballa amb aquest enfocament des de 2009, amb horta i bosc comestible.
Març: Dissabte 25 i diumenge 26
Un hort de mínim impacte, ús ínfim d’energies fòssils i mínim d’esforç, amb els seus propis equilibris i cicles interns. Des dels principis iniciadors de l’agricultor i investigador japonès Masanobu Fukuoka , passant per l’Hort Sinèrgic d’Emilia Hazelip, fins als conceptes de “Sòl Viu”.
Organitza:
Hort-Verger PHOENICURUS.
Permacultura aplicada i horticultura natural
Informació i inscripcions:
https://phoenicu
Hi col.labora Esbiosfera
Durada: 6 dies
Abril: De dissabte 8 a dijous 13
Alhora intensiu i pràctic, aquest curs serveix tant per descobrir com per aprofundir en la Permacultura, la seva filosofia, eines de disseny, i tècniques concretes, per poder crear espais sans i vius, respectuosos amb l’entorn i bonics a la vista.
TALLER: PLANTES SILVESTRES COMESTIBLES
Abril: Divendres 21, de 18 a 20h
Abril: Dissabte 29, i diumenge 30, al Bosc Comestible de Phoenicurus
Com podem reproduir les virtuds del bosc però creant un sistema a la nostra mida, que ens nodreixi, que ens ofereixi materials de construcció, fibres, medicines...?
Maig: Diumenge 14, de 11.30 a 13h
TALLER: RECULL LES TEVES LLAVORS
Juny: Divendres 2, de 18.30 a 20.30h