hortalisses 2019

Albergínia de Menorca
Solanum melongena L.

De creixement poc vigorós, mitjana i erecte amb poca mata. Les tiges son d’un color verd fosc. Les vores de les fulles formen suaus lòbuls. Tenen una longitud de 10 a 15 cm per 10 cm d’amplada.El fruit és lila clar en forma de porra, no massa allargat. La pell del fruit és lleugerament dura.

Albergínia Galàctica
Solanum melongena L.

Albergínia d’orígen menorquí, amb un color de pell blau-violeta i una carn blanca.
Planta vigorosa, fruits allargats i prims, d’uns 30-35 cm de llarg i 4 de diàmetre, a vegades lleugerament corbats.
Varietat força productiva, de gust molt suau i una pell finíssima. Òptimes per fer ser cuinades a la planxa.
El seu marc de transplantament és d’uns 40×60 cms.

Pebrot Rodó de Vilanova de Bellpuig
Capsicum annum

Fruit rodó en forma de cor, dolç i molt aromàtic. Varietat molt productiva que no cal encanyar. Boníssim menjat cru a l’amanida i ideal per escalivar, ja que té carn doble i pell gruixuda, que surt sencera. Bona conservació post-collita.
El seu marc de plantació és d’uns 40x40cm.

Porro de l’Etern
Allium porrum

Varietat cultivada i cedida per l’Etern Verdaguer (Llinars del Vallès).
Varietat de fulles de color verd fosc. Molt tendre amb la canya molt llarga que no necessita blanquejar-se. Molt rústic, aguanta bé la sequera de l’estiu. La canya blanca del porro fàcilment pot arribar a fer entre 30 i 50 cm, amb un diàmetre d’uns 6 cm. El porro pot superar el metre d’alçada.

Es comença a collir als 3-4 mesos del transplant, i no s’espigarà fins arribar a l’abril de l’any següent.

Tradicionalment s’han consumit per fer caldos, sopes o purés.